понеділок, 7 листопада 2022 р.

«Українська мова – солов’їна мова»

«Українська мова – соловїна мова»

Любіть свою Батьківщину

І рідну мову так,

Як любив покійний

Тарас Шевченко.

Для його памяті

Це буде найкращою нагородою

І нерукотворним пам’ятником.

А.Р. Церетелі

Так склалося з давніх-давен, що кожна нація, кожна країна має свою державну мову. Але майже всі країни світу погодяться з тим, що Українська мова – соловїна мова. Вона най чарівніша, най мальовничіша як і Українська Земля!

День Української писемності та мови – державне свято, яке відзначається щороку в Україні 9 листопада.

День Української писемності та мови – це свято на честь літописця Нестора. Його вважають послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила та називають його основоположником письмової української мови.

Великих українських письменників, таких як: Т. Шевченко, Л. Українка, Г. Сковорода, І. Котляревський та багато інших можна назвати нащадками літописця Нестора. Тому як, завжди захищали українську мову та творчість української писемності. Завдяки їхній творчості наші нащадки черпають невичерпні знання, як з української мови так і самої української культури.

В групі 01/22 за професією «Монтажник гіпсокартонних конструкцій. Лицювальник-плиточник» було проведено виховну годину присвячену українській мові писемності.

На превеликий жаль виховна година проводилась онлайн, так як зараз наша країна, наша незламна та нескорена Україна переживає години воєнного стану.

Але все ж таки ми всі є нащадками наших українських предків, які з давніх-давен спілкувалися, прославляли та захищали свою рідну мову, культуру та землю.

Для проведення виховної години класним керівником Н.В. Височиненко та майстром виробничого навчання В’ячеславом Юрійовичем Рубаном було підготовлена презентація та невеличка гра «Асоціації». Здобувачі освіти групи 01/22 брали активну участь, як у грі так і в обговоренні теми виховного заходу.

В підведенні підсумків виховної години всі учасники дійшли до такого висновку: берегти та шанувати українську мову, писемність, культуру та Землю! Розвиватися та навчатися на українській писемності та шанувати всих тих хто доклав значних зусиль, щоб в нашій країні Україні була наша рідна, незрівняна, солов’їна мова!

 

Класний керівник:                   Надія ВИСОЧИНЕНКО

Майстер в/н:                            В’ячеслав РУБАН



Немає коментарів:

Дописати коментар